De vulkanen

Inés Carrillo

Het vulkanisch gebied van de Garrotxa is het belangrijkste vulkanenzone van het Iberische Schiereiland met 40 vulkaankegels en een weelderige vegetatie.  

  • Inés Carrillo
  • Els volcans de la Garrotxa
    Itinerànnia. Arxiu Imatges PTCBG
  • Els volcans de la Garrotxa

Amb uns 40 cons volcànics i més de 20 colades de lava, la Zona Volcànica de La Garrotxa, declarada Parc Natural, és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. La forma del terreny, el tipus de sòl i el clima li proporcionen una vegetació variada i un paisatge suau i sense desnivells únic a Europa. Posseeix 15.000 hectàrees de parc natural amb una vegetació exuberant entre la qual destaquen els alzinars, les fagedes i les rouredes. 

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa té un munt d’indrets que es poden visitar tot l’any a peu. Als volcans s’hi pot pujar sense especial complicació. 

No us perdeu el de Santa Margarida i el Croscat. Però també hi ha altres formes de visitar el Parc com rutes habilitades per fer en bicicleta o en globus, gaudint d’una perspectiva insòlita del paisatge volcànic més ben conservat de la península ibèrica.