BESTEMMINGEN VOOR SPORTIEF TOERISME

Het label “Turisme Esportiu” is een certificering die aangeeft dat de bestemming beschikt over infrastructuur en diensten van hoge kwaliteit voor de beoefening van diverse sporten.

BESTEMMINGEN VOOR SPORTIEF TOERISME

De onderscheiding “sporttoerisme” maakt dat veel atleten kiezen voor de Pyreneeën om er te trainen, om hun voordeel te doen met dit contrastrijke landschap dat de beoefening van allerlei sporten mogelijk maakt.

In de Pyreneeën kun je het hele jaar door terecht om te trainen. Sport en avontuur zijn onlosmakelijk verbonden in dit natuurparadijs dat je werkelijk alles biedt: bergen, valleien, wilde rivieren, watervallen, sneeuw, wandelpaden ...

 

 

SORT, HET EUROPESE WALHALLA VAN DE KANOSPORT

Omringd door een schitterende natuurlijke omgeving en een enorme rijkdom aan bouwkundig en cultureel erfgoed, is Sort een van de gecertificeerde toeristische bestemmingen in de Pyreneeën van Catalonië. Aan de voet van het Nationale Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en natuurpark van de Alt Pirineu, biedt dit plaatsje, dat slechts 2000 inwoners telt, een uniek aanbod voor de beoefening van het 

kanovaren. Deskundigen uit de hele wereld aarzelen niet om de Noguera Pallaresa te kwalificeren als een van de beste rivieren in Europa voor het beoefenen van gedurfde sporten, en langs de 40 bevaarbare kilometers biedt het trajecten van elk niveau, van de  eenvoudigste voor kinderen en beginners tot de meest veeleisende, met graad 5 op een schaal van 6.

 

Make it happen

Make it happen!  

Bovendien beschikt de gemeente over alle faciliteiten en diensten die atleten nodig kunnen hebben en die staan gereed om grote internationale kampioenschappen te organiseren. Uiteraard houdt het sportieve aanbod niet op bij het kanovaren, en beschikt de hele regio Pallars Sobirà over goede accommodatie, winkels, restaurants en bedrijven die avontuurlijke en natuursporten aanbieden, zoals rafting, hydrospeed, canyoning, paardrijden, trekking, skiën, en meer.

 

GENIET VAN HET ENIGE VASTE FREESTYLEKAJAKSTADION IN EUROPA

Het permanente stadion voor freestylekajak in Sort is een faciliteit die uniek is in Europa. Aan de kop van een ander dorp staan vaste installaties met een stationaire stroom, waardoor er minimaal onderhoud nodig is. Sinds de ingebruikname van de nieuwe faciliteit, zijn Sort en haar omgeving de Europese referentie voor freestyle en wildwaterkajakken. Het nieuwe freestyle-kanostadion in Sort waarborgt een optimaal debiet voor deze disciplines binnen de kanosport (15-40 m³/s). De bouw van deze sportfaciliteiten was een noodzakelijke voorwaarde voor de certificatie van de stad Sort als toeristische sportbestemming door het Catalaans Bureau voor Toerisme.